Изработка на копия на картини и икони

Ателието разполага със специалисти за изработка на копия на картини, икони, стенописи, иконостаси за новопостроени храмове, старинни рамки.

Запитване

Изработка на копия на икони

Използва се качествен дървен материал – липа, кестен, орех, бяла мура, череша и други за иработката на дървени основи и дърворезби. Извършва се и необходимото протезиране – с кушаци, лястовичи опашки и др. Грундовете се изработват по оригинална технология с естествени материали, а също така и напукани грундове за старинен ефект. Позлатяването се прави с 22 карата листово злато и сребро, а живописването става с класическата технология на яйчна темпера. Постигат и различни ефекти с техники като велатури, пробастър, замби и др. Използваме както фабрични лакове, така и покрития от естествени смоли.

Изработка на копия на картини

Материалите, които се използват са дървени подрамки – собствено произвеодство с различна широчина и дебелина, качествени платна, бои и лакове. Правят се копия както на класически, така и на съвременни произведения, съобразявайки се с изискванията на Закона за културно наследство.

Изработка на копия на старинни рамки

Технологията за изработка на копия на старинни рамки включва: гипсови отливки, дървени профили по определен модел, позлатяване, посребряване, полагане на различни патини с цел постигане на старинен ефект.

последно от галерия изработка на копия

разгледай галерията