Професионална реставрация на картини, икони, хартия, стенописи, мебели, скулптори от дърво, камък, гипс, метал, керамика, порцелан и др.

Екипът на Арт Център Прохлада разполага с екип от лицензирани реставратори с богат опит. Някои от нашите извършени реставрации : храм “Света Неделя” София – иконостаси и позлатяване, храм “Свети Архангел Михаил” гр. Етрополе – реставрация на икони, иконостас, стенописи и др.

Запитване

реставрация на картини

В ателието се прави реставрация на картини на съвременни автори, както и на стари майстори. Тази дейност включва следните операции:
-> Изработка на дървени клинови подрамки с различна дебелина и широчина без ограничение на размера.
-> Укрепване на грундове и живопис, приглаждане на неравности, почистване на повърхностни замърсявания, изкърпване на пробити участъци, отстраняване на деструктирали и потъмнели лакове, възстановки и дублажи, лакиране с натурални и синтетични лакове.

реставриране на икони

В ателието се реставрират както стари, така и съвременни икони, собственост на частни лица, а също така и на църкви. Реставрираме и иконостаси на място. Съществува възможност за демонтаж и работа в ателие. Работата по реставрацията включва:
->Укрепване на живописни слоеве, грундове и основи, почистване на повърхностни замърсявания и лакове, китове, ретуши, възстановки, препозлатяване – цялостно и на детайли, лакиране с естествени лакове.

реставрация на стенописи

Тази дейност се извършва на място в храмовете, както и във възрожденски къщи и интериор и екстериор. Дейността включва:

-> Почистване на повърхностни замърсявания от сажди, прах и др, укрепване на мазилки, разслояване, китове, ретуши, възстановки, трансфери. Изпработваме нови стенописи по проект, както с църковна, така и със светска тематика.

реставрация на хартия

В ателието се реставрират произведения на изкуството, изпълнени върху хартия с различни материали – молив, акварел, пастел, гваш, както и графични произведения. Извършва се реставрация на фотографии, албуми, книги и документи от хартия и пергамент.

реставрация на мебели

В ателието се реставрират както съвременни, така и антични мебели от различни материали и технологии. Извършват се поправки на транспортни повреди, възстановки на детайли, подлепване на фурнири, префурнироване, отстраняване на стари лакове и замърсявания, китове, ретуши, шеллакови политури, позлатяване, претапициране с естествени материали – дамаски, кожи и др.

Реставрация на скулптури от дърво,
камък, гипс, метал, керамика,
порцелан.

последно от галерия реставрация

разгледай галерията